Masak Lemak Kobis
Bahan-bahan
Kobis
Bawang besar
Cili merah
Santan Cair
Sedikit air
1/2 sudu kecil serbuk kunyit
Garam - secukup rasa
Gula - secukup rasa
Cara-cara
1. Potong semua bahan (kobis, bawang besar & cili merah)
2. Basuh bahan2 yang dipotong tadi dan satukan ke dalam periuk (seperti gambar di bawah)
3. Masukkan sedikit air
4. Panaskan periuk, biarkan kobis sehingga agak2 masak
5. Masukkan santan cair
6. Masukkan serbuk kunyit
7. Masukkan garam & gula secukup rasa
Sedia untuk dihidang =)
Kobis
Bawang besar
Cili merah
Santan Cair
Sedikit air
1/2 sudu kecil serbuk kunyit
Garam - secukup rasa
Gula - secukup rasa
Cara-cara
1. Potong semua bahan (kobis, bawang besar & cili merah)
2. Basuh bahan2 yang dipotong tadi dan satukan ke dalam periuk (seperti gambar di bawah)
3. Masukkan sedikit air
5. Masukkan santan cair
6. Masukkan serbuk kunyit
7. Masukkan garam & gula secukup rasa
Sedia untuk dihidang =)
Comments
Post a Comment