Mee Kari Sempoi Habis
Bahan²
- 1 bungkus Mee Kuning
- 1 bungkus tauhu kosong (alah, yg kosong kat dalam tu)
- 1 bungkus fish ball
- sedikit udang
- pati santan
- 1 pek rempah kari ikan/daging (dibancuh dengan air)
- Daun sup
- Garam & gula secukup rasa
- 2 ulas bawang merah
- 1 ulas bawang putih
- Minyak masak
Cara²
- Celur Mee Kuning secara berasingan, setelah masak, letakkan ke tepi.
- Panaskan minyak dan tumis bawang merah & bawang putih sehinggan naik bau.
- Masukkan serbuk kari yang telah dibancuh tadi.
- Masukkan fish ball dan tauhu kosong.
- Masukkan pati santan.
- Masukkan garam & gula secukup rasa.
- Masukkan udang. (Udang dimasukkan lambat kerana udang cepat masak dan jika dibiar terlalu lama di atas api, udang akan mengecil dan terus mengecil saiznya..huhuhu)
- Campurkan mee kuning dan kuah di dalam mangkuk, taburkan daun sup di atasnya.
Selamat Mencuba =)
Comments
Post a Comment