Topping Kek - Perisa Strawberi




Bahan-bahan
Coklat masakan strawberi
Susu segar (saya guna susu UHT)


Cara-cara
  1. Cairkan coklat masakan menggunakan kaedah double boil (saya guna periuk kecil utk letak coklat bar kemudian periuk kecil tersebut diletakkan ke dalam periuk yang besar berisi air)
  2. Apabila coklat tadi mula mencair, masukkan susu segar dan kacau perlahan-lahan menggunakan whisk (kalau takde whisk, guna sudu pun boleh)
  3. Kacau sebati sehingga coklat likat
  4. Apabila coklat kelihatan agak likat, tutup api.

    Sedia utk dihiaskan ke atas kek sebagai topping

    Selamat mencuba ^_^

Comments

  1. mesti ramai yg suka resepi simple mcm ni. sesiapa pun boleh buat cuma tak terfikir je

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts