Tomyam Campur

kualiti gambar kiok


Bahan-bahan

Perencah tomyam
Ayam/sotong/udang
Kobis bunga
Carrot
Tomato
Cili api
Daun limau purut
Bawang besar
Limau nipis
Air
Garam secukup rasa


Cara-cara :

1. Panaskan periuk berisi air
2. Masukkan pes tomyam
3. Masukkan ayam/udang/sotong
4. Masukkan carrot/kobis bunga
5. Masukkan daun limau purut/bawang besar/cili api
6. Masukkan garam secukup rasa
7. Masukkan limau nipis (utk rasa yg lebih masam)
8. Masukkan tomato

Sedia untuk dihidang =) sedap di makan begitu saja atau dengan nasi panas

**Sbnrnya sy main campak2 je masa buat hari tu, sbb tu entry ni terbengkalai seketika sbb tak tau nak tulis camne..huhuhu~



Comments

Popular Posts